Miere Manuka la Plantum

Mierea de manuka este o miere cu proprietati antibacteriene iesite din comun fiind cel mai puternic antibiotic natural cunoscut si avand uneori o eficienta chiar si de 50 de ori mai mare decat antibioticele obisnuite din farmacii.

Este o miere delicioasa, densa, de culoare portocaliu inchis si un gust foarte aromat si usor caramelizat, cu proprietati antioxidante importante si cu o putere antibacteriana iesita din comun, fiind de altfel cel mai puternic antibiotic natural cunoscut. Mierea de manuka este produsa doar in Noua Zeelanda, de catre albinele care polenizeaza florile arbustului de Manuka, denumit stiintific Leptospermum Scoparium din familia Myrtaceae.

Recomandari:

  • Uz intern: febra, bronsita cronica, sinuzita cronica, arsuri la stomac, dureri de gat, rinita, gastroenterita, gingivita, afectiuni parodontale, astm, astenie; distruge pana si bacteria Helicobacter Pylori, care provoaca majoritatea ulcerelor stomacale; are efect anti-carii si elimina placa dentara; potenteaza actiunea radioterapiei in unele forme de cancer, etc.
  • Uz extern: plagi chirurgicale si infectate, arsuri de gradul I si II, leziuni, eczeme, psoriazis, muscaturi de insecte, herpes.
  • Uz cosmetic: riduri, acnee, par uscat.

Super eficienta in distrugerea urmatoarelor microorganisme bacteriene si fungice:

• Escherichia coli (E. coli)
• Staphylococcus aureus (Staph infections)
• Citrobacter freundii
• Proteus mirabilis
• Pseudomonas aeruginosa
• Salmonella typhimurium
• Streptococcus faecalis
• Streptococcus pyogenes
• Helicobacter Pylori (H. pylori, ulcere stomac)
• Methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA)
• Vanocomycin-resistant Enterococci (VRE)
Mod de administrare:

– Uz intern: 2 -3 lingurite pe zi dimineata si seara, inainte de masa;
– Uz extern: aplicati direct pe piele si protejati zona cu o compresa;
– Uz cosmetic: ca ingredient in diverse masti cosmetice pentru fata si par.

Componentele mierii de manuka:

Toate tipurile de miere contin o enzima numita glucozoxidaza. Aceasta enzima, care este introdusa in miere datorita albinelor, elibereaza incet peroxidul de hidrogen, care are are rol antiseptic. Mierea de manuka are insa si alte si alte componente care ii confera calitati antibacteriene exceptionale.

Mierea de manuka este o adevarata minune a naturii, deoarece pe langa peroxidul de hidrogen si o alta componenta “non peroxidica”, care este mult mai puternica. Principalul compus al mierii de manuka este metilglioxalul (MG). MG este un component care se mai regaseste si in alte tipuri de miere, dar in cantitati mult mai mici decat in mierea de manuka. In mierea de manuka MG rezulta din conversia altui compus – dihidroxiacetona – care se regaseste in concentratii foarte mari in nectarul florilor de manuka.
Metilglioxalul este cel care confera mierii de manuka exceptionala putere antibacteriana. Cu cat concenratia de MG este mai mare, cu atat este mai puternic efectul antibiotic.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s